Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Βομβαρδίστηκε κτίριο του ΟΗΕ στη Γάζα

Αναδημοσίευση από www.in.gr
"...Το κτίριο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Γάζα βομβαρδίστηκε με απαγορευμένες βόμβες λευκού φωσφόρου από τις ισραηλινές δυνάμεις. Από την πυρκαγιά στο κτίριο καταστράφηκαν χιλιάδες τόνοι τροφίμων και καυσίμων που ήταν αποθηκευμένα εκεί. Οι υπάλληλοι του οργανισμού προσπάθησαν με κάθε τρόπο να απομακρύνουν από τις φλόγες ό,τι μπορούσαν να περισώσουν. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Το κτίριο ανήκει στην UNRWA, την ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει βοήθεια στους Παλαιστίνιους αμάχους.
Βομβαρδίστηκε επίσης και νοσοκομείο όπου ξέσπασε πυρκαγιά, συγκρότημα κατοικιών αλλά και γραφεία ειδησεογραφικών πρακτορείων με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο και τον τραυματισμό πολλών άλλων δημοσιογράφων. Τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Κουντς κατήγγειλε ο Ερυθρός Σταυρός που αναφέρθηκε σε κατευθείαν βομβαρδισμό του δευτέρου ορόφου.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν ο οποίος περιοδεύει στη Μέση Ανατολή σε αναζήτηση διπλωματικής λύσης ζήτησε «πλήρεις εξηγήσεις» για τον Βομβαρδισμό του κτιρίου.
Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχουντ Ολμέρτ είπε στον ΓΓ του ΟΗΕ ότι ήταν ένα «σοβαρό λάθος». Δυνάμεις της Χαμάς μέσα στο κτίριο είχαν ανοίξει πυρ κατά Ισραηλινών, προσθέτει το Ισραήλ αλλά ο ΟΗΕ απορρίπτει την εξήγηση.
Την Πέμπτη ο ισραηλινός στρατός προχώρησε για πρώτη φορά σε μία πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Πόλης της Γάζας πιέζοντας τη Χαμάς ενώ οι στρατιωτικές Αρχές υποστηρίζουν ότι έχουν καταφέρει σημαντικό πλήγμα κατά της οργάνωσης.
* Η Ένωση Ξένου Τύπου (FPA) απηύθυνε πρόταση προς όλα τα διεθνή ΜΜΕ να μην αγοράζουν φωτογραφίες και βίντεο που προέρχονται από τον ισραηλινό στρατό μετά την επίθεση ισραηλινών στρατευμάτων σε συγκρότημα γραφείων των ΜΜΕ στην Γάζα, που είχε ως αποτέλεσμα δύο Παλαιστίνιοι οπερατέρ να χάσουν την ζωή τους. «Εξαιτίας των απαράδεκτων βιαιοτήτων, η FPA ζητά από τα μέλη της να μην αγοράζουν βίντεο και φωτογραφίες από τον ισραηλινό στρατό», αναφέρει η ανακοίνωση."
[βλ. σχετικά και:

1 σχόλιο:

  1. Ανελέητη η ευστοχία των Ισραηλινών στα μακρινά σουτ!
    ΑΙΣΧΟΣ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΧΑΪΔΕΜΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή