Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Απολογισμός από τις 22 ημέρες πολέμου

Το ακόλουθο άρθρο ανήκει στο διαδικτυακό τόπο www.tvxs.gr
"Από τους 1194 κατοίκους της Γάζας, που έχουν καταγραφεί επισήμως ως νεκροί, μεταξύ 27 Δεκεμβρίου και 17 Ιανουαρίου, μόλις οι 95 ήταν Παλαιστίνιοι μαχητές. Δηλαδή, 1099 αθώοι, ανυπεράσπιστοι πολίτες (περίπου το 40% εξ αυτών γυναίκες και παιδιά) έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση του ισραηλινού στρατού.
Πρόκειται για στοιχεία που αποκαλύπτει παλαιστινιακή οργάνωση ανθρώπινων δικαιωμάτων, αναφορικά με τη στρατιωτική επιχείρηση, διάρκειας 23 ημερών, που στιγμάτισε τη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ επιτέθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να πλήξει τη Χαμάς η οποία εξαπέλυε ρουκέτες εναντίον του. Η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, εξηγεί αφοπλιστικά αυτό που στην ουσία ήθελε να πετύχει η χώρα της: «Τώρα, θα το σκεφτούν δεύτερη φορά, προτού τολμήσουν να εκτοξεύσουν την επόμενη ρουκέτα στο Ισραήλ».
Η καταστροφή στη Γάζα χρεώνει την παλαιστινιακή οικονομία με τουλάχιστον 1,6 δις δολάρια. Υπολογίζεται ότι περίπου 4.000 κτίρια καταστράφηκαν και άλλα 16.000 υπέστησαν ζημιές."

1 σχόλιο:

  1. "Δύο παιδιά από την Παλαιστίνη σκοτώνονται σε έκρηξη από Ισραηλινά πυρομαχικά

    Δύο παιδιά από την Παλαιστίνη σκοτώθηκαν την Τρίτη σε έκρηξη πυρομαχικών που δεν είχαν εκραγεί, τα οποία είχαν αφήσει οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στα προάστια της πόλης Zaitun ανατολικά της Γάζας, αναφέρουν ιατρικές πηγές.
    Τα δυο παιδιά, που συνόδευαν τους γονείς τους στα χαλάσματα του κατεστραμένου τους σπιτιού, έπαιξαν με ένα "ύποπτο" αντικείμενο, που οδήγησε στην έκρηξή του και στον άμεσο θάνατό τους.
    Τα IOF στρατεύματα έριξαν εκατοντάδες τόνους εκρηκτικά στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια των τριών περασμένων εβδομάδων της αιματηρής επίθεσης στη Λωρίδα, ορισμένα από αυτά είχαν μη-συμβατικές κεφαλές που παρέμειναν ανενεργές και εκρήγνυνται με την κίνηση.

    Παλαιστίνιοι γιατροί περιμένουν περισσότερες τέτοιες εκρήξεις τις επόμενες μέρες.Ζήτησαν από τους κατοίκους να είναι προσεχτικοί όταν βρίσκουν τέτοια "ύποπτα" μεταλλικά αντικείμενα στα χαλάσματα ή κοντά στα κατεστραμένα τους σπίτια."

    Πηγή: http://www.palestine-info.co.uk/en/

    ΑπάντησηΔιαγραφή