Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Φωτογραφίες από την κινητοποίηση της 15ης Ιανουαρίου στον Αστακό











Μεγάλη επιτυχία είχε η κινητοποίηση που οργάνωσε η Επιτροπή Φορέων και Πολιτών του Δήμου Αστακού (βλ. και http://blog-astakos.blogspot.com/), την Πέμπτη 15 Γενάρη, για να καταγγείλει την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επιχειρήσει να στείλει προς το Ισραήλ όπλα προερχόμενα από τις ΗΠΑ.
Πάνω από 800 διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία του Αστακού και στη συνέχεια διαδήλωσαν στο λιμάνι στο Πλατυγιάλι, απ' όπου σχεδιαζόταν να φύγουν τα όπλα προς το Ισραήλ. Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο συμμετείχε ενεργά στην κινητοποίηση από όλη την Δυτική Ελλάδα, αλλά και με ένα πούλμαν που έφυγε από την Αθήνα. Φίλοι από τα Πετράλωνα ήταν μαζί τους.

3 σχόλια:

  1. Σήμερα οργανώνει διαδήλωση στον Αστακό η ΚΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ισραηλινοί ραββίνοι στον Ολμέρτ: Δεν πειράζει ακόμα και αν σκοτώσεις εκατομμύρια Παλαιστίνιους


    Άρθρο που εκδόθηκε από την εφημερίδα Saudi Al-Watan αποκάλυψε το Σάββατο, ότι Εβραίοι ραββίνοι της Σιωνιστικής οντότητας έχουν εκδόσει θρησκευτικό διάταγμα που επιτρέπει τον σκοτωμό Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών και απαλάσσει κάθε Εβραίο που κάνει τέτοιο κακό.


    Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ραββίνοι ισχυρίστηκαν ότι οι Ισραηλινές σφαγές στην Λωρίδα της Γάζας συμπίπτουν με Εβραϊκές διδασκαλίες που θεωρούν αυτούς τους θανάτους ως "μαζική τιμωρία στον εχθρό".

    Η εφημερίδα επίσης προσθέτει ότι ένας από τους ραββίνους ισχυρίστηκε ότι δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα στην εξόντωση των Παλαιστινίων ακόμα και αν ένα εκατομμύριο ή περισσότεροι σκοτώνονταν στα χέρια των στρατευμάτων κατοχής.

    {....}


    Από τη μεριά του, ο ραββίνος της Ισραηλινής πόλης Safad, Sholomo Elyaho, υπογράμμισε, "Αν σκοτώσουμε 100 από αυτούς και αρνηθούν να σταματήσουν αυτό (εκτόξευση ρουκετών)έπειτα πρέπει να σκοτώσουμε 1000, και αν σκοτώσουμε 1000 και δεν σταματήσουν, πρέπει να σκοτώσουμε 10000, και πρέπει να συνεχίσουμε να τους σκοτώνουμε ακόμα και αν σκοτώσουμε 1 εκατομμύριο και χωρίς να δίνουμε σημασία στο χρόνο που θα χρειαστεί για να τους σκοτώσουμε"

    "Οι Ψαλμοί λένε "Θα συνεχίσω να καταδιώκω τους εχθρούς μου και να τους συλλαμβάνω, και δε θα σταματήσω μέχρι να τους τελειώσω ολοκληρωτικά", είπε ο ραββίνος σύμφωνα με το άρθρο.

    Πηγή: http://www.palestine-info.co.uk/en/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απόστολε ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον κείμενο και τον κόπο σου. Οι εκφραστές της θρησκείας για άλλη μια φορά είναι στρατευμένοι στο δρόμο του πολέμου και του μίσους.
    Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε την επικοινωνία και να μας προμηθεύεις με πληροφορίες που δεν αναδεικνύονται στα συμβατικά μέσα ενημέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή