Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Καταγγελίες για εκτεταμένη χρήση βομβών λευκού φωσφόρου στη Γάζα

Το ακόλουθο κείμενο συνιστά αναδημοσίευση από το διαδικτυακό τόπο www.tvxs.gr

"Καταγγελίες για εκτεταμένη χρήση βομβών λευκού φωσφόρου, κατά την διάρκεια των επιθέσεων στην περιοχή της Γάζας, στα τέλη Δεκεμβρίου- μέσα Ιανουαρίου, έκανε χθες η ανθρωπιστική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch).
Στην έκθεσή της, η ανθρωπιστική οργάνωση επισημαίνει ότι "στη Γάζα το Ισραήλ δεν χρησιμοποίησε το βλαβερό αυτό όπλο σε μη κατοικημένες ανοικτές περιοχές ως κάλυμμα των στρατιωτών του αλλά απ ευθείας και πάμπολλες φορές , και χωρίς να υπάρχουν εκεί στρατιώτες του, κατά των κατοίκων, με αποτέλεσμα πολλοί να πεθάνουν με φρικτούς πόνους", αναφέροντας επίσης ότι μετά το τέλος της επίθεσης της 18 Ιανουαρίου βρέθηκαν εκατοντάδες στοιχεία της χρήσης των βομβών σε δρόμους, σε σπίτια, ακόμα και στο κτίριο-σχολείο των Ηνωμένων Εθνών.
Σε περίπτωση επαφής με το δέρμα, οι βόμβες λευκού φωσφόρου προκαλούν βαθύτατα, και πολλές φορές θανατηφόρα εγκαύματα. Κατά το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ο ακριβής αριθμός αυτών που πέθαναν ή τραυματίστηκαν", ωστόσο σε έξι περιπτώσεις που αναλύθηκαν, 12 Παλαιστίνιοι πέθαναν με φρικτό θάνατο, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν από τις φονικές βόμβες."

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει σε πιο αναλυτικό σχετικό άρθρο μας που αναρτήσαμε τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου