Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Είμαστε όλοι πακιστανοί-1 ημέρα για το μεγάλο συλλαλητήριο

Το σάββατο στην αντιπολεμική διαδήλωση θα διαδηλώσουμε πλάι στα αδέλφια μας από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν,την Παλαιστίνη,την Μ.Ανατολή. Όλος αυτός ο κόσμος είναι πήγη έμπνευσης,έρχεται από χώρες που ο ιμπεριαλισμός τις ρημάζει με τις επεμβάσεις του,τους βομβαρδισμούς,την κατοχή,έρχονται με κίνδυνο της ζωής τους και βρίσκονται αντιμέτωποι με τον ρατσισμό της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν το βάζουν κάτω, οργανώνονται και συμμετέχουν ενεργά στο κίνημα.
Ειδικά η Πακιστανική κοινότητα έχει πρωτοστατήσει στην μάχη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.Η πρώτη φορά που ακούστηκε η Πακιστανική κοινότητα ήταν όταν βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τις απαγωγές 5 μελών τις στην γειτονιά μας,από τις μυστικές υπηρεσίες των Αγγλων,σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας-με υπουργό τον Βουλγαράκη.Παρά τις απειλές των ασφαλιτών,της κυβέρνησης αλλά και της πρεσβείας του Πακισταν,ο Τζαβέντ Ασλάμ πρόεδρος της κοινότητας σε συνέντευξη τύπου που οργάνωσε σε συνεργασία με την Συμμαχία κατήγγειλε το γεγονός και ζήτησε να πληρώσουν οι ένοχοι.
Για αυτή την περήφανη στάση του το ελληνικό κράτος μαζί με την δικτατορία του Μουσάραφ προσπάθησαν να τον λείωσουν,να τον καταγγείλουν σαν μέλος διακίνησης μεταναστών και να τον απελάσουν στο Πακιστάν.Δεν τα κατάφεραν γιατί το αντιπολεμικό κίνημα τον αγκάλιασε και οργανώνοντας μια δυναμικη καμπάνια με μάζεμα υπογραφών,αποφάσεις συνελεύσεων φοιτητικών αλλά και ψηφίσματα σωματείων εργατικών,με διαδηλώσεις και εκδηλώσεις τελικά οι κατηγορίες έπεσαν στο κενό.
Σήμερα η Πακιστανική κοινότητα γίνεται στόχος ασφαλίτικων και φασιστικών επιθέσεων.Παντού όπου έχει δεχτεί επίθεση μαζικές διαδηλώσεις έχουν οργανωθεί για απάντηση.
Η μεγαλύτερη απάντηση θα δωθεί αύριο στο σύνταγμα όπου θα απαιτήσουμε να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις,θα διαδηλώσουμε δίπλα ο ένας στον άλλο γυναίκες και άντρες που μας ενώνει ο πόθος να ζήσουμε ειρηνικά.Να μην λείψει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου