Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Αλληλεγγυη στην παλαιστινιακη αντισταση-2 ημερες για την διαδηλωση

Το Σάββατο διαδηλώνουμε σε αλλήλεγγυη στην ηρωική και απόκλεισμενη Γάζα.Δ εν ξεχνάμε την βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα. Ο τέταρτος μεγαλύτερος στράτος του κόσμου που διαθέτει το πιο σύχρονο οπλοστάσιο επιτέθηκε σε 1,5 εκ. παλαιστίνιους που ζουν αποκλεισμένοι σε μια στενή λωρίδα γης,την μεγαλύτερη φυλακή του πλανήτη. Προκάλεσε πάνω από 1400 νεκρούς, παιδιά και γυναίκες στην πλειοψηφία τους και διέλυσε σπίτια, σχολεια, πανεπιστημια, ακόμα και νοσοκομεία. Η επίθεση του Ισραηλ είχε στόχο να τσακίσει την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Χαμάς και την αντίσταση της και να στρέψει τον κόσμο εναντίον της.
Το Ισραήλ δεν τα κατάφερε. Η παλαιστινιακη αντίσταση δεν κάμφηκε.
Ομώς η Μέση Ανατολή δεν είναι ίδια μετά από αυτή την επίθεση. Το αντιπολεμικό κίνημα ξεσήκωσε εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη και η κατακραυγή ενάντια στα εγκλήματα του Ισραήλ είναι τεράστια. Η κίνηση του Τσάβεζ να απελάσει τον πρεσβευτή του Ισραήλ δείχνει το δρόμο.
Μέσα στις αραβικές χώρες οι άρχουσες τάξεις εχουν απέραντες δυσκολίες να συγκρατήσουν το κόσμο που είναι οργισμένος με την προδοτική στάση που έχουν κρατήσει. Ακόμα και στα καθεστώτα του κόλπου υπήρξαν διαμαρτυρίες και η αποσταθεροποίηση αυτών των καθεστωτων ειναι στην ημερήσια διάταξη.
Μέσα στο Ισραήλ οι εξείξεις μετά τις εκλογές,ο σχηματισμός κυβέρνησης μεταξύ του Νετανιαχου και του Λίμπερμαν( δηλαδή ότι πιο ακραίου σιωνιστικού υπάρχει) προδικάζει οτι το επόμενο διάστημα ο δρόμος της αντίστασης είναι μονόδρομος και οτι όσοι καλλιεργούσαν τις αυταπάτες για ειρηνική λύση με τον διάλογο ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους ήταν απλά απατεώνες.
Το αντιπολεμικό κίνημα έχει καθήκον να κρατήσει ανοιχτό το μέτωπο της αλληλεγγύης στην Παλαιστινη,να απαιτησουμε το σπάσιμο του αποκλεισμού της Γάζας και για αυτό θα βρεθούμε ολοι στο Σύνταγμα το Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου